De mens op één

Het beste van alles zit in mensen

De wereld, organisaties, onze economie, bedrijven; alles bestaat uit mensen.
Menselijke verbinding is eigenlijk de basis van alles en met het klimmen der jaren ben ik dat steeds scherper gaan zien. Door de factor ‘mens’ centraal te stellen gaan zaken vaak soepeler en als vanzelf lopen. Ondernemingen worden leuker en succesvoller en je ontdekt welk kapitaal je binnen handbereik hebt. Er is in die zin zoveel laag hangend fruit, de vraag is alleen: durf je het te zien en plukken?

Met de mens als leidraad praktiseer, coach en ontwikkel ik binnen het groene vakmanschap. In mijn loopbaan heb ik vele talenten mogen begeleiden. Wat opviel is dat zij, in de situaties waar zij mee te maken kregen, geneigd waren te vergeten dat wij zelf, als mens, de grootste tool zijn om successen te behalen. Aandacht voor jezelf, stilstaan bij de factor mens is heel belangrijk in het ontwikkelproces van je organisatie en jezelf.

Ik houd van uitdagen en stel regelmatig lastige, confronterende en brutale vragen.

Wie goed in de spiegel kijkt, leert het meeste over zichzelf en de wereld om hen heen. Zo ontstaat een goede voedingsbodem om jezelf, het proces en de organisatie verder te ontwikkelen en door te laten groeien.

Mijn eigen ontwikkeling

Als groene ondernemer, adviseur en coach ben ik me in de loop der jaren in toenemende mate bewust geworden van de kracht van menselijke verbinding.
Of het nu gaat om de persoonlijke leercurve, het adviseren en aan elkaar koppelen van bedrijven of het organiseren van strategische sessies, ik ben veelvuldig met deze verbinding bezig. Hier begint succesvol ondernemen, waarbij 2Harvest een vruchtbaar fundament is gebleken.

Mijn belangrijkste drijfveer is het besef dat ik hier op aarde ben om bij te dragen. Mijn credo is al heel lang: ‘Je kunt beter een paar dingen heel goed doen, dan veel dingen een beetje’. Ik zal dus moeten focussen.

In deze fase van mijn loopbaan focus ik me op het ontdekken van mogelijkheden en het openen van vergezichten. Ik wil mensen dingen laten zien en leren, gebruikmakend van mijn kracht om kwaliteiten te herkennen en combineren. Hierdoor worden mensen geïnspireerd en komen ze in beweging.

Er ontstaat samenwerking en verbinding. Samen kun je over het algemeen veel meer en je kunt vaak meer dan je in eerste instantie denkt.

“In de verwondering zit de meeste vreugde”

De verwondering die jouw leer- en groeiproces met zich meebrengt, houd je jong en brengt je dichter bij je innerlijke stem.

 

Goed luisteren naar jezelf en de ander

Ik heb steeds beter geleerd om te luisteren naar mijn innerlijke stem, te vertrouwen op mijn onderbuikgevoel. Juist hierdoor ben ik betere vragen gaan stellen en bewustere keuzes vanuit mijzelf gaan maken. Sterk verbonden met Moeder Aarde. Dit is iets wat ik iedereen gun. Maximaal tot waarde komen door te werken vanuit een verbondenheid met jezelf, sterk geworteld en in staat om menselijke verbindingen aan te gaan en te ondernemen.

Samen naar een mooiere en schonere wereld, gefundeerd op goed rentmeesterschap en gelukkige mensen, die uit zichzelf weten te halen wat er in zit.

Nieuwsgierig? Kom eens langs voor een kop koffie.