Waarheen?

Ik droom vaak van een groen theater, een plek waar wij de wereld bevolking laten zien en bewust maken van hoe belangrijk gezonde voeding is en hoe slim en schoon je steeds gezonder gaat produceren. Ik geloof er in dat door de verbinding tussen de mens en de herkomst en kwaliteit van zijn voedsel te herstellen, een stuk bewustzijn op gaat leveren waarmee de consument goed en eerlijk voedsel gaat herwaarderen en op de juiste waarde schatten.

Waarheen?
Tsja dit is een steeds weer kerende vraag die ik mijzelf in het verleden regelmatig gesteld heb en die ik mij ook nu nog steeds stel.

Resultaten uit het verleden zijn geen enkele garantie voor de toekomst, maar ik zie op dit moment wel hele grote kansen. Kansen om met de kennis, techniek en vaardigheden, ontwikkeld en geleerd in de glastuinbouw,  beter aan te laten sluiten bij wat er op dit moment noodzakelijk is om moeder aarde en haar bewoners op een gezondere en meer duurzame wijze te voeden en zo een schonere, veiliger en prettiger leefomgeving te creëren.

Als dat goede voedsel op de juiste waarde geschat wordt door de consument, geeft dat bedrijven en ondernemers weer ruimte om te gaan investeren in producten die nog gezonder, schoner en minder milieubelastend zijn. Zo komen we met elkaar in een veel betere spiraal. Niet alleen maar gaan voor de allergoedkoopste productie methodes met daarbij als restproduct een onbetaalde milieu nota voor de generaties die na ons komen.

De handschoen oppakken richting een groen theater.
Ik wil samen met jullie deze handschoen oppakken, samen werken aan een hechte verbinding met onze omgeving. Dit zijn onze klanten, onze toekomstige medewerkers, onze toezichthouders. Door de wereld te inspireren, uit te nodigen en uit te dagen, ervoor zorgen dat de wereld zich bewust wordt van de geweldige kansen en mogelijkheden die wij te bieden hebben op het gebied van :

  • Energieneutraal gezonde voeding produceren
  • Schonere producten
  • Efficiency op water en nutriënten
  • Gezondheid
  • Opleidingen scholing
  • Export techniek en concepten
  • Een schonere en gezondere wereld

We hebben alles in huis, het is een kwestie van omvormen en omdenken.

We moeten uit de kas komen en gaan gewoon beginnen. Stappen zetten in de opbouw van het groene theater.

Het groene theater:

  • inspiratie
  • incubatie
  • innovatie

Van kil en glazen bedreigend monster naar groen knuffeldier, dat wil toch iedereen. Door op een nog schonere en meer duurzame manier te gaan produceren dan we nu al doen.