Wie (is Peter)

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door het groenePeter Klapwijk groeiproces. Het is een vakgebied dat blijft intrigeren en uitdagen omdat er nog veel te winnen is. In dit proces waar kennis en vaardigheden dynamisch zijn, kom ik er steeds weer achter dat er meer onbekend is dan vaak verondersteld wordt.

Wie is Peter Klapwijk?
Ik ben een ´out of the box ´denker en strateeg, ervaren in praktische innovatie en implementatie van beschikbare kennis en techniek in diverse gewassen en bedrijven. Inmiddels heb ik een brede internationale ervaring en netwerk.
Na 40 jaar kweken, ontwikkelen, ondernemen, adviseren ben ik steeds wee met veel plezier actief als (teelt) adviseur, klankbord en coach.

Coach & matchmaker
Met veel plezier werk ik tegenwoordig in de rol van coach en klankbord bij ondernemers die hun horizon willen verbreden, hun grenzen willen verleggen om verder of anders te groeien. De sleutel is hierbij vertrouwen, aandacht en plezier in waar je mee bezig bent, het blijft tenslotte mensenwerk.

Daarnaast leg ik graag verbindingen en vind ik het gaaf om op een natuurlijke manier zaken en mensen bij elkaar te brengen.

Een stukje historie

In de traditie van de familie ben ik in 1974 gestart op de kwekerij van mijn vader. Samen met mijn broer Anne hebben we het bedrijf Gebr. Klapwijk verder uitgebouwd. Aanvankelijk waren we gespecialiseerd in de teelt van radijs en meloenen, later zijn we overgeschakeld op het telen van trostomaten.

Samen met Hortilux bedacht ik het concept ‘tomaten telen onder groeilicht’. In 2000 hebben we dit ontwikkeld en met succes in praktijk gebracht.

GreenQ
In 2004 werd het het adviesbedrijf  GreenQ opgericht. Ik voorzag ontwikkeling, schaalvergroting en internationalisering in de glastuinbouw en kreeg hier over steeds meer vragen uit de markt.
GreenQ is uitgegroeid tot een internationale speler in kennis op glastuinbouwgebied.

Improvement Centre
Samen met mijn toenmalige partners stichten we in 2006 het Improvement Centre in Bleiswijk.
Op deze plek zijn en worden veel nieuwe ontwikkelingen en ideeën op het gebied van teelt en tuinbouwtechniek geboren, ontwikkeld en gedemonstreerd.

2HARVEST
Tot 2013 ben ik actief geweest als directeur Development & Strategy bij GreenQ. In datzelfde jaar heb ik mijn aandeel in het bedrijf overgedragen aan DLV Plant en de keuze gemaakt om weer terug te gaan naar de basis.
Samen groeien, ontwikkelen en vernieuwen.
Die nieuwe basis heeft 2HARVEST als naam gekregen.