Try out

Geschreven door Peter & Marit Klapwijk

‘Als je blijft doen wat je altijd deed, blijf je krijgen wat je altijd kreeg.’
Een mooie uitspraak van Albert Einstein en veel gebruikt door de mensen die na hem kwamen.
Van nature zijn wij geneigd ons steeds verder te bekwamen in zaken waar je mee bezig bent en vooral waar je goed in bent en wat je graag doet. Hier is niets mis mee, want zo kweek je experts en specialisten en het stukje verdieping wat ontstaat door steeds dieper te graven is vaak heel nuttig en waardevol.

Zijpaden

Nadat wij ons vele jaren bezig gehouden hebben met verdieping en ons verder bekwamen op ons immer interessante vakgebied wat tuinbouw heet, zijn wij pakweg 3 jaar geleden het roer geleidelijk om gaan gooien. We zijn los van elkaar de zijpaden in geslagen, in plaats van de geplaveide hoofdweg blijven volgen. Die stappen opzij hebben ons beide op diverse manieren veel gebracht. Nieuwe inzichten, maar vooral ook hoe het leven soms kan lopen en hoe wij geworden zijn wie wij nu zijn.
Het meest cruciale inzicht wat het ons opleverde is dat succes niet persé alleen afhangt van heel hard werken en heel veel expertise maar dat succes en geluk ook afhangen van de juiste dingen doen op het goede moment en op een manier die bij jou past.
Intuïtie, gevoel en onderbuik hebben het in deze gewonnen van ratio, verstand en berekening.

De mens en haar mogelijkheden
Wij werken nog steeds met veel plezier in het groene domein waarbij het veel over teelttechniek, innovatie, ondernemen, communicatie en marketing gaat. Door juist de mens en haar mogelijkheden als uitgangspunt te kiezen, wordt een extra kwaliteit geleverd. Die extra kwaliteit levert alle betrokkenen, met name veel plezier op. En plezier mondt heel vaak uit in resultaat.

Buiten onze comfortzone
Wij zijn heel blij met deze verandering. Soms voelt het als een try-out, want meer afgaan op je gevoel kan ook best spannend zijn. Maar die spanning houdt het leuk en af en toe iets laten mislukken kan ook zo leerzaam zijn.
Wij voelen ons steeds meer op ons gemak buiten onze comfortzone. Want al die oude zekerheden bleken ook maar heel betrekkelijk.

Masterclass
Om ons zelf fris en uitgedaagd te houden en jullie te triggeren eens een leuk zijpad in te slaan of grondig te vernieuwen, organiseren wij in 2019 een masterclass op de eerste dag van de lente. Deze try-out gaat over ‘De bron van creatie’. In deze sessie gaan we in een inspirerende setting met elkaar op zoek naar onze roots en inspiratiebronnen. We hopen op deze manier jullie te besmetten met het beruchte try-out virus.

Wij wensen jullie vooral een spannend en energiek 2019! Sla af en toe eens een leuk zijpad in en leef het leven met een knipoog.

Hier vind je meer informatie over de masterclass.